Burendag 2021, wat gaat u samen doen?

02 aug Burendag 2021, wat gaat u samen doen?

Zomer 2021, alweer ruim een jaar onderweg met corona. In juni kregen we de eerste grote versoepelingen: mondkapjes af, buiten weer onbeperkt samen kunnen komen en thuis geen maximum aantal bezoekers. Voor sommigen een erg fijn gevoel, soms opluchting en een gevoel van vrijheid. Voor sommigen ook best spannend en onwennig. Kan het allemaal wel en wat betekent dat voor mij? Zo is eenieder hier met zijn of haar eigen gevoelens en gedachten mee bezig.

 

Nu zijn een groot aantal van onze straten en buurtjes prachtig oranje versierd. Dit heeft u, meestal samen met uw buren, toch mooi voor elkaar gekregen. En we hopen natuurlijk dat dit niet voor niks is geweest (ten tijde van dit schrijven doen ‘onze Jongens’ het namelijk wel erg goed).

Hoe leuk zou het zijn om de straten daarna ook met elkaar als buurt op te fleuren met bijvoorbeeld een mooi perkje, een bankje of spelmateriaal? U kunt tijdens het opruimen van de oranje vlaggetjes of een praatje met uw buur in de straat vast samen iets leuks bedenken. U zou dit als buurt op 24, 25 of 26 september kunnen doen, tijdens de nationale Burendag. Via www.burendag.nl kunt u samen een aanvraag indienen om mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor uw plan. Let hierbij op de voorwaarden die op de site staan en de dan geldende richtlijnen van de Rijksoverheid of het RIVM. Een andere mogelijkheid voor Duiven is niet wachten op Burendag, maar kijken op www.Duiven.nl en zoeken op ‘Kleur Uw Buurt’.

Mocht u er met elkaar niet helemaal uitkomen dan kunnen de opbouwwerkers van Mikado u hierbij ondersteunen. U kunt ons bereiken via 0316-250700, bellen met Angela Jansen op 06-17866349 of haar mailen via a.jansen@mikado-welzijn.nl. Een fijne en gezellige zomer in uw buurt gewenst!