Bij onze club ben je niet alleen

22 okt Bij onze club ben je niet alleen

De Buurtlounge aan de Fuutstraat 50 in Duiven is in haar korte 2-jarige bestaan veranderd in een gezellig ontmoetingscentrum met talloze activiteiten. Het taalcafé, de fotoclub en bijvoorbeeld samen muziek maken (Eindeloos musiceren) hebben een vaste plek in het wekelijkse programma. Er wordt financiële ondersteuning gegeven door het Financieel Trefpunt, X-talk houdt er op maandag interessante lezingen en dinsdag wordt er verse soep geserveerd.

Creatieve activiteiten
Natuurlijk is er ook volop aandacht voor creativiteit, zoals breien, kaarten of kerstbakjes maken. Riet, gastvrouw van de breiclub, legt uit dat er van alles wordt gebreid voor de derde Wereld: dekens vinden hun weg naar Malawi, waar het ’s nachts bitterkoud wordt. Maar ook mutjes voor de flesjes smoothies voor het Ouderenfonds worden met liefde gebreid: de teller staat inmiddels op 700. Ook bingo of kleuren staat regelmatig op het programma. Riet benadrukt dat het niet uit maakt wat je wilt doen: het draait allemaal om het samenzijn en de gezelligheid. Ook heren zijn van harte welkom. Meedoen? Riet schenkt graag een lekker kopje koffie voor je in op de dinsdag- en donderdagochtend vanaf 10 uur.

Spelletjesmiddag
Matty is een van de gastvrouwen van de spelletjesmiddag. Zij zorgt voor de koffie en thee voor de deelnemers en is altijd op zoek naar een praatje. Welke spelletjes worden gespeeld bepalen de deelnemers zelf. Niets moet en alles mag. Alle leeftijden zijn welkom. Ben je een moeder, neem dan gerust je kinderen mee, want er ligt speelgoed klaar in de Buurtlounge. De spelletjesmiddag is er elke donderdagmiddag vanaf half 2.

Heb jij een leuk idee?
Misschien heb je zelf een leuk idee en wil je wel iets organiseren. De Buurtlounge staat open voor alle ideeën van mensen uit Duiven en Westervoort. Wil je daar meer over weten? Stuur een mailtje naar Mandy Boerboom en ze neemt zo snel mogelijk contact met je op: m.boerboom@mikado-welzijn.nl.