Bij Connection krijgt psychische kwetsbaarheid een plek

21 feb Bij Connection krijgt psychische kwetsbaarheid een plek

Elke maandagmiddag om 13.00 uur is het een gezellige drukte in de KerkvoorNu in Duiven. Mensen met een psychische kwetsbaarheid komen hier wekelijks om gesprekken te voeren, te dromen, ervaringen te delen of gewoon een kopje koffie met elkaar te drinken.

De koffie en thee staan al klaar als de mensen een plekje zoeken. Er wordt gelachen met oude bekenden en er wordt kennis gemaakt met nieuwe gezichten.
José en Dimitri (kwartiermakers bij Mikado) heten iedereen welkom en zorgen voor een interessante invulling van de middag. Er worden door de groep thema’s gekozen om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld hoe je je netwerk kan vergroten of hoe je makkelijker kan communiceren met anderen. Ook worden er ontspanningsoefeningen gedaan.

De aanwezigen zijn enthousiast. Ze vinden hier een luisterend oor, erkenning en vooral vriendschappen. Ze maken graag gebruik van de ervaring van de anderen, maar kunnen hier ook hun eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen in hun herstelproces.
Iemand vertelt: ‘Voordat Connection begon, zat ik veel alleen thuis. Het was lastig aansluiting te vinden bij een groep waar ik mijzelf kon zijn en waar ik begrepen werd. Nu kijk ik elke week weer uit naar maandagmiddag.’ Ook de ervaringsdeskundigen zelf ervaren de middagen als waardevol en gezellig: ‘Met zoveel gelijkgestemden ontstaan er goede gesprekken waar wij zelf ook nog veel van kunnen leren’.

Heb jij een psychische kwetsbaarheid en wil jij jouw ervaring inzetten om anderen te helpen in hun herstelproces? Of wil jij misschien gebruik maken van de ervaring van een ander? Je bent elke maandagmiddag vanaf 13.00 uur van harte welkom bij Connection. Je vindt ons in het gebouw van de KerkvoorNu aan de Schoolstraat 9 in Duiven.