Fietslessen

FIETSLESSEN

Iedere donderdagochtend | 10.00 tot 12.00 uur  | De Nieuwhof in Westervoort.

 

Waar vroeger het standaard was dat je leerde fietsen merken we dat tegenwoordig er steeds meer volwassenen zijn die of nooit hebben leren fietsen of na een negatieve ervaring bang te zijn om te fietsen. Terwijl in het vlakke Nederland het een ideaal vervoermiddel is om kleine afstanden goedkoop te overbruggen. Daarom organiseert Mikado Welzijn partner van Sante samen met het beweegteam fietslessen voor kwetsbare volwassenen.

 

De lessen bestaan uit; kennismaken met de fiets, op- en afstappen, balanceren, remmen en stoppen, en aandacht voor verkeersregels en situaties zodat iedereen veilig op pad gaat. We maken hierbij gebruik van de methodiek “Doortrappen”. We oefenen eerst in de gymzaal en op een afgesloten terrein, later gevolgd door begeleid fietsen in de drukke verkeerswereld. Daarna kunnen ze er zelfstandig op uit. De lessen zijn voor beginners en worden wekelijks gegeven door enthousiaste studenten onder begeleiding van het Beweegteam. Het is mogelijk om de lessen zowel op zich zelf als in onderdeel van een arrangement te volgen.

 

Wil u meer informatie Neem dan contact op met Tim Kappen van Beweegteam Westervoort. U kunt hem mailen via:  t.kappen@santepartners.nl of bel naar: 06 – 291 496 20. Voor aanmeldingen kunt u contact op nemen met Leonieke Jansen ljansen@santepartners.nl of bel naar  06-44458152.