Musharake (Arabisch sprekend)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Musharake (Arabisch sprekend)

juli 5 -10:00 - 12:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Musharake: zo leren statushouders over de Nederlandse samenleving

 

De taal is niet de enige belangrijk stap voor statushouders om te participeren in de Nederlandse samenleving. Ook informatie over onze maatschappij en een helder zicht op de wet- en regelgeving is van groot belang. Met onze Musharake activiteiten proberen we de deelname van statushouders in onze gemeenschap makkelijker te maken.

Wekelijks ontmoeten statushouders elkaar om een thema te bespreken. Tijdens de ontmoeting hebben we gesprekken over de problemen die de statushouders dagelijks tegenkomen.

De deelnemers leren van elkaars ervaring. Voor de een is er behoefte aan het leren van de Nederlandse taal om het inburgeringsexamen te halen en voor de ander is het belangrijk om andere mensen te ontmoeten en zijn of haar netwerk te vergroten. Een deel van de informatie wordt verstrekt in de vorm van voorlichting door verschillende netwerkpartners, zoals bijvoorbeeld de GGD, een jongerencoach of een energiecoach.

De deelnemers zijn in drie groepen verdeeld. Een Nederlands sprekende groep en een Tigrinya sprekende groep op dinsdagochtend en een Arabischsprekend groep die op woensdagochtend samen komt. Voor ieder groep is er een begeleider aanwezig, zodat de moeilijke termen en begrippen naar de eigen taal vertaald kan worden. Het is belangrijk dat de statushouders op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en de regels in hun omgeving.

Ook is er de Musharake Talk groep waarbij onze vrijwilligers de anderstaligen helpen met het vertalen tijdens activiteiten. Bijvoorbeeld tijdens afspraken met het Financieel Trefpunt, een jongerencoach of het Maatschappelijke Werk.

De Musharake groepen treffen elkaar wekelijks in de Nieuwhof in Westervoort. Binnenkort gaat er ook een groep in Duiven starten. Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Wilt u zelf deelnemen aan een Musharake groep of kent u iemand die misschien mee wil doen, dan kunt u contact opnemen met Jawad Hasan: j.hasan@santepartners.nl.

Gegevens

Datum:
juli 5
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

De Nieuwhof
Rivierweg 1
Westervoort, Gelderland Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0316-250700

Organisator

Jawad Hasan
E-mail:
 j.hasan@santepartners.nl