Activerend Huisbezoek

ACTIVEREND HUISBEZOEK

Activerend huisbezoek

 

Er zijn tal van gebeurtenissen die u van de wijs kunnen brengen.
Gebeurtenissen die u het gevoel geven dat u er zelf niet meer uitkomt en dat
u er alleen voor staat. Bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare, een
verslechtering van uw gezondheid, een verhuizing, of gewoon een
samenloop van omstandigheden.
Iemand die er dan voor u is, geeft een prettig gevoel.

 

Wat doet activerend huisbezoek voor u?

 

Het activerend huisbezoek geeft u een steuntje in de rug en helpt u om de controle over uw eigen leven weer terug te krijgen. Een vaste vrijwilliger komt bij u langs en helpt u weer op weg. De vrijwilliger luistert naar u en denkt met u mee, zodat u zelf weer verder kunt.
Door gesprekken met de vrijwilliger krijgt u meer zicht op uw wensen en mogelijkheden. Maar dat niet alleen. Samen bespreekt u welke stappen u kunt ondernemen om uw situatie te verbeteren. Dat kan op allerlei manieren; bijvoorbeeld door deel te nemen aan een activiteit of het versterken van
contacten met buren, familie en vrienden.

 

We kijken naar mogelijkheden in een kennismakingsgesprek

 

Nadat u zich heeft aangemeld komt de coördinator van het activerend huisbezoek bij u langs om kennis te maken. Samen met u kijken wij of onze begeleiding aansluit op uw wensen. Als dat zo is, brengt de coördinator u in contact met een vaste vrijwilliger. Wanneer er sprake is van een wederzijdse klik, start het traject en worden de bezoeken ingepland. Dit doen wij voor 6 maanden, waarbij wij tussentijds kijken of uw situatie zich verbetert. De bezoeken van activerend huisbezoek zijn gratis.

 

Voor wie is activerend huisbezoek bedoeld?

 

Het activerend huisbezoek is bedoeld voor iedereen die zelf aangeeft het activerend huisbezoek op prijs te stellen, zelf iets aan de situatie wil veranderen of een steuntje in de rug wil.

 

Wordt u vrijwilliger activerend huisbezoek?

 

Als vrijwilliger gaat u voor een bepaalde periode op huisbezoek bij een inwoner die ondersteuning nodig heeft om samen op zoek te gaan naar mogelijkheden. Deze kunnen groot of klein zijn: van een rondje lopen tot het zoeken naar een collectieve activiteit.
Vindt u het leuk om mensen te activeren en een helpende hand te bieden in de thuissituatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Wilt u meer weten?

 

Heeft u behoefte aan activerend huisbezoek? Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met het Dienstencentrum (9:00-12:30 uur) via 0316-282032 of Dienstencentrum@mikado-welzijn.nl

Download hier onze
flyer Activerend Huisbezoek