Actie wehelpen.nl: Waar onze kleine dorpen groot in zijn!

23 apr Actie wehelpen.nl: Waar onze kleine dorpen groot in zijn!

Twee weken geleden deden wij via deze krant een oproep om ons te helpen de hulpverzoeken en hulpaanbiedingen op één centrale plek te melden: via de website wehelpen.nl. Daaraan is massaal gehoor gegeven. Niet alleen Mikado, maar ook andere hulporganisaties, huisarten en zorginstanties zijn daar heel erg blij mee. Wij kunnen nu snel hulp vinden voor iedereen die een verzoek heeft.

Omdat de hulpvragen daarnaast ook door inwoners zelf opgepakt kunnen worden, worden vragen razendsnel opgepakt. Deze hulpaanbieders zijn niet alleen de inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort, maar ook groepen als Hope XXL. Bij sommige hulpvragen doen wij een beroep op andere organisaties die ook klaarstaan voor hulp, zoals Duiven Online, Voor Elkaar Westervoort, Ready2help van het Rode Kruis, St. Graag Gedaan Duiven en Westervoort en bijvoorbeeld de kerken.

Samen tegen eenzaamheid
Veel mensen zijn momenteel eenzaam, maar niet iedereen durft hierover te praten. Woont er iemand bij u in de straat die veel alleen is? Misschien kunt u eens aanbellen en vragen hoe het gaat? Ook een kaartje door de bus gooien of een opbeurend briefje doet wonderen.
Via wehelpen.nl kunt u ook mensen vinden met gelijke interesses. Heeft u een mooi breipatroon, ligt er nog een puzzle of een mooi boek in de kast die u uit wilt lenen of wilt u iemand gezelschap houden; alles kan aangeboden worden via deze website.

Laten we onze kwetsbare inwoners niet vergeten
Ook kwetsbare mensen hebben het nu erg moeilijk. Mensen met een verstandelijke, lichamelijke, psychische of chronische beperking hebben vaak nauwelijks een sociaal netwerk. Velen van hen kunnen momenteel niet naar de dagbesteding en ook bezoek ontvangen is voor velen momenteel niet mogelijk.Ook kunnen velen hun vrijwilligerswerk niet uitvoeren op dit moment en hierdoor hebben zij veel minder contact met de buitenwereld.
Wij zijn op zoek naar mensen die af en toe telefonisch, met of zonder beeld, een praatje willen maken met een kwetsbare mede-inwoner. Bent u begaan met deze groep mensen en heeft u een luisterend oor? Neem dan contact op met Lucia Dijkstra van Mikado: 06-23589003. Zij helpt u graag verder.

 

Hulp vragen is belangrijk!
Is er iets wat wij voor u kunnen doen? Of signaleert u bij iemand een probleem of merkt u dat er iemand eenzaam is? trek dan aan de bel! Ook onze zorgverleners, de thuiszorg, verpleegkundigen en andere betrokkenen kunnen een beroep doen op extra hulp.
Vooral ouderen denken dat om hulp vragen hetzelfde is als de vuile was buiten hangen. Deze mensen houden zich dus stil. Om hulp vragen is echt niet erg, het is zelfs heel belangrijk. Een steuntje in de rug hebben we allemaal nodig, dus bel of mail naar Mikado of meld u aan bij wehelpen.nl. Er staan tientallen mensen voor u klaar!

Hoe werkt wehelpen.nl ook alweer?

Ga naar de website van de vrijwilligerscentrale: www.mikado-vc.nl klik op de knop ‘WeHelpen’. U komt nu op de pagina waar u een eenvoudige uitleg krijgt over hoe wij elkaar in Duiven, Westervoort en omgeving kunnen vinden voor hulp en ondersteuning.
De landelijke website WeHelpen.nl heeft ook een app: Whapp. Via uw smartphone is het nog makkelijke om in contact met elkaar te komen. In Whapp krijgt u automatisch de vragen van mensen uit de directe omgeving te zien.

Hulp nodig?

Bent u niet handig met uw pc of smartphone en wilt u hulp bij het plaatsen van een hulpvraag of het aanbieden van een ruggensteuntje? Geen probleem. Neem dan contact op met Bart Hoesté via 06-107 22 666 (of b.hoeste@mikado-welzijn.nl). Hij is speciaal voor u 7 dagen per week bereikbaar in de ochtend en middag.

Pas goed op elkaar!