Aantoonbaar bewijs van uw betrokkenheid als vrijwilliger

Mikado Foto bij hoofdartikel week Welzijnswijzer 7-2017

13 feb Aantoonbaar bewijs van uw betrokkenheid als vrijwilliger

Bent u al langer dan een half jaar ergens betrokken als vrijwilliger? Bijvoorbeeld binnen uw politieke partij, een sportvereniging, zorgorganisatie, bestuurslid of wijk? Dan kunt u via de vrijwilligerscentrale een Europass aanvragen! Een uniek document dat bovendien handig voor mensen is die vrijwilligerswerk als reïntegratietraject gebruiken.

Wat is een Europass?

Een Europass is een certificaat, een bewijs van deelname, waar uw ervaring als vrijwilliger op vast gelegd wordt. Naast uw functie(s) komen op dit certificaat de competenties te staan waar u binnen uw functie aan heeft gewerkt. In samenwerking met uw aanspreekpunt of coördinator worden deze competenties vastgesteld.

Niet zomaar een papiertje

De Europass is niet een Word document dat uit de printer komt rollen. Het is een door de Europese Commissie ontworpen certificaat op apart briefpapier en heeft als oorspronkelijk doel werken in het buitenland eenvoudiger te maken. In Nederland worden de Europass en de benodigde middelen verstrekt door Dienst Uitvoering Onderwijs.
Vanuit de vrijwilligerscentrale hebben wij besloten de Europass te verstrekken, omdat wij vinden dat al deze onbetaalde inzet niet ondergewaardeerd mag blijven!

(Re)integratie

Een Europass is voor iedereen aan te raden. Een mooie herinnering aan het vrijwilligerswerk voor u en voor de organisatie een extra middel om haar waardering te tonen.
De Europass is ook uitermate geschikt voor mensen die (weer) richting de arbeidsmarkt willen. Een Europass waarop uw kwaliteiten via competenties benoemd staan, kan immers tijdens een sollicitatiebrief meegezonden worden. Daarnaast kan het een onderdeel vormen van uw portfolio.

Interesse?

Wilt u een Europass aanvragen? Dat kan! Hiervoor is het nodig dat u naar ons stuurt:

  • Een (digitale) foto;
  • Adresgegevens;
  • Contactgegevens;
  • Geboortedatum;
  • Functietitel(s);
  • Organisatie inclusief contactgegevens.

U kunt dit sturen naar Bart Hoesté, via b.hoeste@mikado-welzijn.nl. Eerst meer weten? Bel dan gerust naar 06-10722666.