1-OP-1 GEZELSCHAP GEZOCHT VOOR MENSEN MET BEGINNENDE DEMENTIE

21 feb 1-OP-1 GEZELSCHAP GEZOCHT VOOR MENSEN MET BEGINNENDE DEMENTIE

Wij krijgen steeds meer meldingen van inwoners met beginnende dementie die graag zo lang mogelijk hun hobby’s willen blijven uitoefenen zoals ze dat gewend zijn. In samenwerking met casemanagers dementie en de inwoner zelf bekijken we wat er allemaal mogelijk is binnen het rijke aanbod van Duiven en Westervoort en welke ondersteuning gewenst is.

Soms is 1-op-1 contact het meest passend. We zoeken daarom met regelmaat vrijwilligers die het leuk vinden om iemand te ondersteunen en gezelschap te bieden. Bijvoorbeeld als wandelmaatje. Het hoeven geen grote afstanden te zijn, maar een half uurtje een lekker blokje om is vaak al een volwaardige activiteit. Bij slecht weer kan er ook voor een bezoekje aan huis gekozen worden. 

Ook zoeken we regelmatig mensen die met iemand willen fietsen, een spelletje willen spelen of er juist lekker op uit willen gaan en samen de omgeving gaan verkennen.

Spreekt deze vrijwilligersactiviteit je aan? Neem dan contact met ons op! We zijn elke maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur via het algemeen nummer: 0316 – 250 700.