SERVICEPUNT MANTELZORG

Het Servicepunt Mantelzorg is er voor ú!

 

Mantelzorg is een taak die veel voldoening geeft, maar ook ingewikkeld kan zijn en veel van u kan vragen.

 

Het Servicepunt Mantelzorg biedt ondersteuning en helpt om een situatie te creëren waar in u als mantelzorger zolang mogelijk hulp kunt blijven bieden zonder overbelast te raken. Wij helpen u om de balans tussen draaglast en draagkracht te behouden.

 

Het Servicepunt Mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Het Servicepunt werkt samen met andere organisaties die een aanbod hebben voor mantelzorgers.

 

Waarvoor kunt u als mantelzorger terecht bij het Servicepunt Mantelzorg?

 

Luisterend oor & vraagverheldering

 

Wilt u uw verhaal vertellen en emoties delen met een ander, dan is een gesprek met een van onze medewerkers wellicht een prettige ervaring. De medewerker biedt een luisterend oor, geeft advies en heeft de deskundigheid om antwoord te geven op uw vragen. Er wordt samen met u gekeken naar de mogelijkheden voor ondersteuning bij uw mantelzorgtaak.

 

Informatie en advies

 

U kunt bij ons terecht voor informatie en advies over organisaties, voorzieningen en regelingen die voor u als mantelzorger van belang zijn.

 

Lotgenotencontact

 

Wij organiseren bijeenkomsten waar u als mantelzorger ervaringen kunt uitwisselen met anderen. Tevens is er jaarlijks de ‘Dag van de Mantelzorg’. Een dagje uit, speciaal voor ú!

 

Een aantal mantelzorgers heeft het initiatief genomen om met het Mantelzorgcafé te starten. Onder het genot van een lekker drankje kunnen mantelzorgers even ontspannen en bijpraten. “Ik vind het fijn om mijn ervaringen te delen met mensen die hetzelfde meemaken als ik. Ik merk dat ik niet de enige ben en dat is gewoon prettig! En het is ook nog gezellig!” vertelt een bezoekster enthousiast.
De bedoeling is om collega-mantelzorgers in een ongedwongen sfeer te ontmoeten. Laagdrempelig. Er is geen ruimte gereserveerd en ieder betaalt eigen consumpties.

 

Op elke tweede maandag van de maand van 20.00 – 21.30 uur vindt het Mantelzorgcafé plaats in het Huis van Droo, Fuutstraat 50 in Duiven!

De eerstvolgende keer:

Maandagavond 12 juni en 10 juli  van 20.00-21.30 uur.

Dus… ben je mantelzorger?! Kom dan een kijkje nemen!

 

Voorlichting

Informatiebijeenkomst ‘1e Hulp bij mantelzorg’

 

In samenwerking met het WWZ-loket Duiven en het Team Goed Voor Elkaar Westervoort organiseert het Servicepunt Mantelzorg informatiebijeenkomsten 1e hulp bij Mantelzorg. U krijgt informatie over ondersteuning, regelingen en voorzieningen in uw eigen woonplaats. Natuurlijk is er ruim de gelegenheid uw vragen te stellen. U ontvangt de Wegwijzer mantelzorg, waarin u de belangrijkste informatie nog even rustig na kunt lezen. Deelname is kosteloos.Logo eerste hulp bij Mantelzorg

Data voor deze bijeenkomsten worden binnenkort gepland.

 

Wilt u zich alvast aanmelden?

E: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl

T: (0316) 282032 (9.00 – 12.30 uur)

 

Waardering

 

Mantelzorgcompliment

Is er iemand in uw omgeving waarvan u vindt dat hij of zij in aanmerking komt voor het ‘Mantelzorgcompliment’? Download dan vanaf 1 augustus 2017 het aanvraagformulier via de website van de gemeente Duiven:
https://www.duiven.nl/mantelzorg 
of van de gemeente Westervoort:
https://www.westervoort.nl/aanvragen-mantelzorgcompliment-2017

Of vraag het formulier telefonisch aan bij de gemeente. Het formulier kan tot eind 2017 worden ingeleverd bij de gemeente.
U krijgt dan een eenmalige waardering/vergoeding van € 100,- voor uw mantelzorger. U kunt desgewenst het mantelzorgcompliment verdelen over meerdere mantelzorgers.

 

Dag van de Mantelzorg 2017

De dag van de Mantelzorg is echt een dag om u als mantelzorger te laten genieten. 

In Duiven en Westervoort vieren we de Dag van de Mantelzorg in 2017 op donderdag 9 november.  Reserveer ‘m alvast in u agenda!

 

 

Praktische hulp / respijtzorg

 

Wij kunnen u in contact te brengen met vrijwilligersorganisaties die u praktische hulp kunnen bieden.De vrijwilligers van de Bezoek- en Opvang Service (BOS) ondersteunen u door uw partner, vader, moeder of kind (de zorgvrager) thuis gezelschap te houden. Hierdoor krijgt u even de mogelijkheid om iets voor uzelf te doen.

 

Voor meer informatie kunt u tijdens werkdagen terecht van 9.00 uur tot 11.00 uur.

 

Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Servicepunt Mantelzorg
Fuutstraat 50
6921 WJ Duiven
Tel: 0316 – 282032
Email: MVT@mikado-welzijn.nl

Servicepunt Mantelzorg
BOS folder

Download hier onze informatiebrochures

Vacature

Wij zijn op zoek naar een telefoonwacht. Iets voor u?